Hvilke land kan man reise til - Oversikt over våre pakkereiser

Hvilke land kan man reise til - Oversikt over våre pakkereiser

Hvilke land kan man reise til med Backpacker.no? Vi har en rekke pakkereiser gjennom året som går til noen av de mest fantastiske destinasjonene i verden. Du kan forvente reiser til blant annet Amerika, Asia, Afrika og Oseania. Her kan du få en oversikt over hvilke land man kan reise til og hvorfor du bør utforske disse fantastiske destinasjonene.

Våre planlagte destinasjoner

Gjennom året planlegger vi en rekke turer til våre foretrukne destinasjoner. I dag gjelder dette reiser til kontinenter som Amerika, Asia, Afrika og Oseania. Disse stedene kan by på kultur, natur, kulinariske opplevelser og aktiviteter som du aldri vil glemme. På disse turene har vi som regel et maks antall på 18 personer, slik at vi er sikre på at alle får gjennomføre de ulike aktivitetene og reise på en forsvarlig måte.


Det varierer hvor lenge de ulike reisene varer, om du kan besøke et eller flere land på samme turen. Du kan holde deg oppdatert på vår reisekalender for å se når turene er planlagt, detaljer om hva som er inkludert i reisen og ikke, samt en detaljert oversikt over hva dagene vil gå ut på. Her kan du se hvilke turer du kan velge mellom gjennom året med oss.

Vi tar deg med til Mexico, Guatemala og Belize

Med denne reise kan du oppleve flere eksotiske destinasjoner i Mellom-Amerika. Denne reise byr på variasjon, vakre strender, autentisk matkultur og et rikt dyreliv. Dette kan du forvente med besøk til de ulike landene.

Mexico

Mexico er et land fullt av kontraster og mangfold. Det er kjent for sin rike historie, kultur og gastronomi. Landet har en variert natur som strekker seg fra de vakre strendene langs kysten til de majestetiske fjellene og ørkenene i innlandet. Mexicos historie strekker seg tilbake til de meksikanske urfolkenes tid og fortsetter med spanske erobrere som ankom på 1500-tallet. Dette har etterlatt et stort antall historiske og arkeologiske steder som kan utforskes, inkludert de berømte mayaruinene i Yucatan.


Mexico er også kjent for sin livlige kultur, som inkluderer tradisjonelle danser, musikk og festivaler. Det mest kjente festivalen er Dia de los Muertos, som feires i november hvert år. Gastronomien i Mexico er rik og variert, og inkluderer en rekke retter som tacos, enchiladas, guacamole og salsa. Mange av disse rettene varierer fra region til region, så det er alltid noe nytt å prøve.Mexico har også et rikt dyreliv, med alt fra hvaler og delfiner til fargerike fugler og sjeldne reptiler. Utforsking av naturen kan være en spennende opplevelse for naturelskere.

Guatemala

Guatemala er et fascinerende land som har en rik historie og kultur. Landet er kjent for sin arkeologiske og antropologiske arv, og har noen av de mest imponerende mayaruinene i verden. Mayaruinene Tikal, beliggende midt i en frodig regnskog, er et must-see sted for de som besøker Guatemala. Men det er også andre arkeologiske steder som Quirigua og Yaxha som er vel verdt et besøk.


Guatemala er også kjent for sin fargerike og mangfoldige kultur, som inkluderer tradisjonell klesdrakt, dans og musikk. Markedene i landsbyene er fylt med fargerike tekstiler, håndverk og kunst.


Naturen i Guatemala er også imponerende, med vulkaner, innsjøer og fjell som tilbyr fantastisk utsikt og muligheter for utendørs aktiviteter som fotturer og klatring. Guatemala er også hjemmet til en rekke forskjellige etniske grupper, hver med sine egne unike kulturer og tradisjoner. Besøkende har muligheten til å lære om disse kulturene og deres historie gjennom møter med lokalbefolkningen og besøk til landsbyer og museer.


Belize

Belize er et lite, men imponerende land som er kjent for sin naturlige skjønnhet og rike kulturelle arv. Landet har en av de mest varierte og imponerende økosystemene i verden, fra korallrev og øyer til tropiske regnskoger og mangrovesumper.


Belize har også et vell av antikke mayaruiner, inkludert den berømte ruinbyen Caracol, som gir et fascinerende innblikk i mayakulturen. Belize er også hjemmet til en rekke etniske grupper, inkludert kreoler, mayaer og garinagu, som har hver sin unike kultur og tradisjoner. Besøkende kan utforske disse kulturene gjennom å besøke museer, delta i festivaler og møte lokalbefolkningen.


Landet er også kjent for sin fantastiske mat, med en rekke deilige retter som er inspirert av de forskjellige etniske gruppene som bor der. Belize er også kjent for sitt lokale øl og rom, som er verdt å prøve.Belize har en rekke utendørsaktiviteter å tilby, inkludert snorkling og dykking i det berømte korallrevet, fotturer i regnskogen, og seiling på en av øyene utenfor kysten.

Vår andre reise til Amerika tar deg med til Cuba og Costa Rica

Backpacking på Cuba

Cuba er en unik destinasjon som er kjent for sin rike kultur, fascinerende historie, musikk og dans. Landet har en helt spesiell sjarm og en autentisk atmosfære som er vanskelig å finne andre steder i verden. Cuba har en lang og turbulent historie, og har vært påvirket av mange forskjellige kulturer og styresett gjennom årene. Dette har skapt en unik blanding av arkitektur og kultur som er synlig overalt på øya.


Backpacking på Cuba gir deg musikk og dans som er kjent over hele verden, og besøkende kan forvente å høre salsa og son fra små barer til storband i storbyene. I tillegg til musikk og dans er også cubansk kunst og litteratur verdt å utforske.


Landets vakre strender og turkise vann er en av de største attraksjonene, og det er mange muligheter for vannsportsaktiviteter som snorkling og dykking. Men også landsbygda har mye å tilby, med vakre fjellandskap, fosser og kaffeplantasjer. Cuba har også en rik historie og mange historiske steder å besøke, inkludert gamle kolonibyer, revolusjonsmuseer og historiske monumenter.


Maten i Cuba er også verdt å nevne, med en blanding av karibiske og spanske smaker som resulterer i deilige retter som mojito og ropa vieja. Med backpacking på Cuba vil du oppleve en av de mest unike og sjarmerende destinasjonene i verden, og er et ideelt reisemål for backpackere som ønsker å oppleve en rik kultur, historie, musikk, dans og naturskjønnhet.

Costa Rica

Costa Rica er et fantastisk land som er kjent for sin naturlige skjønnhet, varierte økosystemer og økoturisme. Landet har noen av de mest fantastiske naturskjønnhetene i verden, inkludert vakre strender, regnskoger og vulkaner. Costa Rica har en rik biologisk mangfold, og landet har lagt stor vekt på å bevare og beskytte sine økosystemer.


Besøkende kan utforske nasjonalparker og naturreservater, og se en rekke dyr, inkludert apekatter, tukaner, papegøyer og krokodiller. Costa Rica har også en rik kultur og historie, med en blanding av innfødte kulturer, spanske kolonister og afrikanske slaver.


Du kan også utforske denne rike historien ved å besøke historiske steder og museer, samt lære om kulturen og tradisjonene til de forskjellige etniske gruppene som bor i landet. Costa Rica er også kjent for sine utendørsaktiviteter, inkludert surfing, rafting, zip-lining og fotturer. Besøkende kan også slappe av på vakre strender og nyte det varme klimaet.

Maten i Costa Rica er også verdt å nevne, med en blanding av innfødte og spanske smaker som resulterer i deilige retter som gallo pinto og ceviche.

Tanzania og Zanzibar i Afrika

Vi har valgt oss ut en helt unik destinasjon i Afrika. Du har kanskje hørt om de vakre strenden i Zanzibar? Bare det er verdt reisen i seg selv, men du kan forvente en rekke aktiviteter, besøk av landsbyer og fantastiske matopplevelser.

Tanzania

Tanzania er kjent for å være hjemmet til noen av Afrikas mest kjente nasjonalparker, inkludert Serengeti og Ngorongoro Krateret, som gir besøkende en mulighet til å se de fem store dyrene i Afrika. Disse inkluderer løver, elefanter, leoparder, bøfler og neshorn. Zanzibar er en øygruppe utenfor Tanzanias kyst som tilbyr vakre strender og en unik blanding av arabisk og afrikansk kultur. Besøkende kan utforske historiske Stone Town og lære om øyas rike historie som en viktig handelsplass for krydder.


Zanzibar er også kjent for sin vakre natur, inkludert turkise vann og hvite sandstrender. Det er mange muligheter for snorkling og dykking, og besøkende kan se alt fra delfiner til havskilpadder. Maten i Tanzania og Zanzibar er også verdt å nevne, med en blanding av afrikanske og arabiske smaker som resulterer i deilige retter som samosa og ugali.


Tanzania og Zanzibar er ideelle destinasjoner for backpackere som ønsker å oppleve den fantastiske naturen, kulturen og historien til Øst-Afrika. Besøkende vil bli overveldet av den vakre naturen og dyrelivet, og vil også få en unik og fascinerende kulturell opplevelse.

Australia og Oseania

I likhet med vår reise til Afrika, så har vi også tilrettelagt en reise til Oseania. Det er ikke tilfeldig hvilket land vi har valgt oss ut, og det er “the land down under”. Dette landet gir en unik opplevelse med sin variasjon og muligheten til å gjøre en rekke aktiviteter. Her har du generell informasjon om Australia.

Australia

En av de mest ikoniske naturskjønnhetene i Australia er Great Barrier Reef, som gir besøkende en mulighet til å snorkle og dykke blant noen av de mest fargerike korallrev og fiskene i verden. Australia har også en rekke fantastiske nasjonalparker som gir besøkende en mulighet til å utforske landets dyreliv som kenguruer, koalaer og wallabyer.


Australia er også kjent for sin utendørs livsstil og utendørsaktiviteter som surfing, snorkling, camping og turer. Besøkende kan utforske landets vakre strender, nasjonalparker og fjellområder, og nyte det varme klimaet.


Landet har også en rik kultur og historie, med en blanding av innfødte kulturer og innvandrere fra hele verden. Besøkende kan lære om aboriginal kultur og historie ved å besøke ulike museer og kulturelle senter, og nyte mat- og drikkekulturen som finnes i landet. Maten i Australia er også verdt å nevne, med en blanding av innfødte og innvandrere som resulterer i deilige retter som lamingtons og meat pies.

Vi har tre reiser du kan velge mellom i Asia

Med backpacking til Asia har vi tre turer som gir deg et bredt utvalg til å velge hva du måtte tenke deg. Vi har en tur som går til Thailand, en tur som går til Laos, Thailand, Vietnam og Kambodsja, og en tur til Maldivene og Sri Lanka.

Thailand

Thailand er en populær destinasjon blant backpackere på grunn av sin vakre natur, rike kultur og billige levekostnader.


Landet er kjent for sine vakre strender, øyer og nasjonalparker. Besøkende kan nyte solen på en av de mange paradisiske strendene, eller oppleve vakre øyer som Koh Phi Phi eller Koh Samui. Thailand har også flere fantastiske nasjonalparker, inkludert Khao Yai og Doi Inthanon, hvor man kan se unikt dyreliv og vakre fosser.


Thailand har også en rik kultur og historie, og besøkende kan utforske templer som Wat Phra Kaew og Wat Pho i hovedstaden Bangkok, og lære om thailandsk kultur og tradisjoner. Thailandsk mat er også en viktig del av landets kultur, med deilige retter som pad thai, tom yum og som tam som er tilgjengelig overalt.


For backpackere som er interessert i shopping, er Thailand kjent for sine markeder og shoppingmuligheter. Besøkende kan oppleve de travle og fargerike nattmarkedene i byer som Bangkok og Chiang Mai, og kjøpe alt fra klær og smykker til suvenirer og matvarer.

Thailand er også kjent for sin gjestfrihet og vennlige lokalbefolkning. Backpackere vil finne det enkelt å reise rundt i landet, og møte nye mennesker underveis.

Sri Lanka og Maldivene

Sri Lanka

Landet er kjent for sine vakre strender, tropiske skoger, nasjonalparker og kulturelle steder. Backpackere kan oppleve noen av verdens vakreste strender som Mirissa og Unawatuna, utforske landets frodige nasjonalparker som Yala og Minneriya, og besøke kulturelle høydepunkter som Sigiriya Rock og Galle Fort.


Sri Lanka har også en rik kultur og historie, med en blanding av innfødte tradisjoner og påvirkninger fra forskjellige imperier og kolonier. Besøkende kan oppleve landets rike historie og kultur gjennom å besøke buddhistiske templer og helligdommer, som det berømte Temple of the Tooth i Kandy.


Sri Lanka er også kjent for sin deilige mat, med en blanding av innfødte smaker og påvirkninger fra ulike land og kulturer. Besøkende kan nyte autentiske retter som curry, kottu roti og hoppers. En annen unik opplevelse for backpackere i Sri Lanka er å ta toget gjennom det vakre landskapet. Togturene gir fantastiske utsikter og muligheter til å utforske landets landsbygd og kystlinje.

Maldivene

Maldivene er en eksotisk destinasjon som er kjent for sine vakre øyer, turkise farvann og fantastiske snorkling og dykking. Landet består av mer enn 1 000 øyer, og mange av dem er tilgjengelige for besøkende. Backpackere kan nyte hvite sandstrender og krystallklart vann på øyer som Maafushi og Fulidhoo, eller oppleve luksuslivet på eksklusive øyer som Malé og Velassaru.


Maldivene er også et fantastisk sted for dykking og snorkling, med mange rev og undervannsgrotter å utforske. Besøkende kan oppleve en utrolig undervannsverden, og se alt fra haier og delfiner til fargerike koraller og fisk.


For backpackere som ønsker å oppleve kulturen på Maldivene, kan man besøke hovedstaden Malé og lære mer om landets historie og tradisjoner. Maldivene har også en unik matkultur, og besøkende kan nyte lokale spesialiteter som fiskecurry og hedhikaa (maldivisk gatekjøkkenmat).


Selv om Maldivene har et rykte for å være en eksklusiv destinasjon, er det faktisk mulig å reise hit på et budsjett. Backpackere kan finne rimelige overnattingsmuligheter og transport, og kan fortsatt nyte det fantastiske øyelivet og vannaktivitetene.

Laos, Thailand, Vietnam og Kambodsja

Vår siste reise som du kan dra på backpacking til i Asia er helt spesiell. Den lar deg utforske Bangkok i Thailand, unike matopplevelser, natur og strender i verdensklasse. Her kan du lese mer om landene.

Laos

Backpackere kan utforske den vakre landsbygda og oppleve den avslappede livsstilen til lokalbefolkningen. Laos er hjemmet til mange UNESCO-listede steder, som Luang Prabang, som er kjent for sin vakre arkitektur og sin buddhistiske kultur.

Laos har også mange naturskjønne steder å besøke, inkludert Nam Ou-elva, Pak Ou-hulene og Kuang Si-fallene. Besøkende kan gå på fotturer i fjellene, padle i elver og delta i mange andre utendørsaktiviteter.


Laos er også kjent for sin fantastiske matkultur, med retter som larb (en salat med krydret kjøtt og urter) og tam mak hoong (en grønnsakssalat med papaya og krydder). Besøkende kan også prøve lokale spesialiteter som Mekong-fisk og sticky rice.

Landet har også en voksende backpacker-kultur, med mange rimelige overnattingsmuligheter og transportalternativer. Reisende kan enkelt komme seg rundt i landet med buss, tog eller båt.

Vietnam

Backpackere kan oppleve landets fascinerende historie ved å besøke steder som Hanoi og Ho Chi Minh-byen, som begge har en blanding av fransk kolonial arkitektur og tradisjonell vietnamesisk kultur. De kan også utforske de gamle keiserbyene i Hue og de historiske Cu Chi-tunnelene.


Vietnams matkultur er kjent over hele verden for sin smakfulle og krydrede mat. Besøkende kan prøve lokale retter som pho (risnudelsuppe), banh mi (vietnamesisk baguette) og bun cha (grillet svinekjøtt og risnudler).

Landet har også en fantastisk natur som inkluderer fjellkjeder, innsjøer og tropiske øyer. Halong Bay er en av Vietnams mest ikoniske naturskjønnheter, med dramatiske kalksteinklipper som stiger opp fra havet.


Backpackere kan også besøke Sapa og deltaet i Mekong-elven for å oppleve landsbylivet og møte lokalbefolkningen. Vietnam er også kjent for å være et rimelig reisemål, med mange budsjettvennlige overnattingsmuligheter og transportalternativer. Backpackere kan enkelt komme seg rundt med buss, tog eller motorsykkel.

Kambodsja

Kambodsja er en fascinerende destinasjon for backpackere som ønsker å oppleve en rik kultur og historie, vakker natur og fantastisk mat. Kambodsja er mest kjent for Angkor Wat, et UNESCOs verdensarvsted og en av de største religiøse monumentene i verden. Backpackere kan tilbringe dager med å utforske de imponerende tempelruinene og oppleve den fantastiske soloppgangen og solnedgangen over Angkor Wat. I tillegg til Angkor Wat, kan backpackere besøke hovedstaden Phnom Penh for å utforske landets historie og kultur. Besøkende kan lære mer om Kambodsjas tragiske fortid ved å besøke Tuol Sleng-museet og Choeung Ek Killing Fields.


Kambodsjas matkultur er også en av landets høydepunkter. Besøkende kan prøve lokale delikatesser som amok (dampet fisk eller kylling med krydder), lok lak (biff med ris og grønnsaker) og banh chao (rispannekaker med svinekjøtt og reker).


Kambodsja har også vakre strender og øyer som Koh Rong og Koh Rong Sanloem, som er populære blant backpackere som ønsker å slappe av og nyte solen og havet. Som nabolandet Vietnam, er Kambodsja også et rimelig reisemål med mange budsjettvennlige overnattingsmuligheter og transportalternativer som busser og tuk-tuker.Finn beste reiseforsikring

Sammenlign billigste forbrukslån til ferie