Reise til Zanzibar - Et strandparadis

Reise til Zanzibar - Et strandparadis

Har du drømt om å reise til Zanzibar? Nå har du muligheten med en gruppereise fra oss i Backpacker.no. Reis med venner og andre likesinnede til strandparadiset i Afrika. Denne turen vil først ta deg med på fastlandet i Tanzania, før du vil ta fly over til Zanzibar for ulike aktiviteter og et avslappende strandliv. Videre nedover kan du lese om Zanzibar, hvorfor vi har lagt opp reisen og våre tips for å reise til Afrika.

Dette er Zanzibar

Zanzibar, en øygruppe utenfor Tanzanias kyst, er et paradis for backpackere som søker en unik og spennende reiseopplevelse. Øya har et rikt kulturliv, vakre strender, et fantastisk dyreliv og en historie som spenner over flere århundrer.


Zanzibar er kjent for sin rike kultur og historie, med påvirkninger fra arabere, indere og europeere. På øya kan du oppleve dette gjennom den lokale maten, arkitekturen og de fargerike markedene. Ta en tur til Stone Town og utforsk de smale gatene og trange smugene. Besøk den berømte Darajani-markedsplassen og opplev det pulserende livet på Zanzibars gater. Her kan du kjøpe alt fra fersk fisk til krydder, stoffer og lokale håndverksprodukter.


På ferie i Zanzibar kan du dra på fantastiske strender, som tilbyr krystallklart vann og myk, hvit sand. Populære strender som Nungwi og Kendwa har et livlig uteliv og er perfekte for drinker ved solnegang eller en natt under stjernene. For de som ønsker en mer avslappende opplevelse kan strendene på den sørlige delen av øya, som for eksempel Paje og Jambiani, tilby fredelige omgivelser og mulighet for avslapning.


Zanzibar har også et fantastisk dyreliv med delfiner, skilpadder og et utallig antall fargerike fisker i det krystallklare vannet. Dykking og snorkling er populære aktiviteter, og det er mange dykkerskoler og turarrangører som tilbyr turer til noen av de beste stedene i området. En tur til Zanzibar er ikke komplett uten å smake på den lokale maten, som er en blanding av afrikanske, arabiske og indiske smaker. Prøv den lokale maten som pilau, biryani eller Zanzibar-pizza. Du kan også besøke en av de mange sjømatrestaurantene langs kysten og nyt fersk fisk og skalldyr.


Kort oppsummert er Zanzibar en uforglemmelig destinasjon som tilbyr en unik reiseopplevelse for backpackere. Fra de vakre strendene og det fantastiske dyrelivet, til den rike kulturen og historien. Du vil garantert ha minner for livet etter å ha besøkt denne fantastiske øya.

Bilde av Afrika

Slik vil ferien til Tanzania og Zanzibar være lagt opp

 • Dag 1 - Velkommen til Tanzania! Ved ankomst til flyplassen vil du bli møtt av din egen personlige guide som vil transportere deg til hotellet. Etter en lang flytur er det tid for å slappe av og nyte omgivelsene.
 • Dag 2 - Dagen begynner med en tur til en kaffefarm, der du vil lære om prosessen med å dyrke og lage kaffe. Deretter vil vi besøke en vakker foss hvor du kan ta flotte bilder og nyte den fantastiske naturen. Etter turen vil vi dra tilbake til hotellet for en avslappende kveld.
 • Dag 3 - Vi vil kjøre til Mto wa Mbu for å besøke en tradisjonell landsby og lære om kulturen og livsstilen i området. Deretter vil vi dra videre til Simba Campsite i Ngorongoro nasjonalpark, hvor du vil bo i telt og nyte den vakre naturen rundt deg.
 • Dag 4 - Det er tid for safari i Ngorongoro-krateret, som er hjem til et stort utvalg av ville dyr, inkludert løver, elefanter og sebraer. Etter en spennende dag med dyresafari, vil vi kjøre til Serengeti nasjonalpark.
 • Dag 5 - Vi vil starte dagen tidlig med en deilig frokost før vi drar på en full dag med safari i Serengeti nasjonalpark. Dette er en av de mest kjente nasjonalparkene i Afrika og et must-see for alle som besøker Tanzania. Her kan du se den berømte migrasjonen av gnuer og sebraer, og en rekke andre fascinerende dyr som løver, elefanter, bøfler og leoparder. Vår erfarne guide vil sørge for at du får se så mye som mulig av det fantastiske dyrelivet i parken.
 • Dag 6 - Etter frokost på vår campingplass i Serengeti, vil vi dra videre til en Maasai-landsby. Dette er en flott mulighet til å lære mer om Maasai-kulturen og se hvordan de lever. Du vil få en omvisning i landsbyen og møte noen av de lokale innbyggerne. Etterpå vil vi dra videre til Lake Eyasi, hvor vi vil overnatte i en lodge ved sjøen.
 • Dag 7 - I dag vil vi besøke Hadzabe-stammen, en av de siste jeger-samler-stammene i verden. Dette er en unik opplevelse hvor du vil få se hvordan de lever og jakter i naturen. Du vil også lære om deres kultur og tradisjoner fra en lokal guide. Etter besøket vil vi dra tilbake til hotellet, hvor resten av dagen vil være fri til å slappe av eller utforske området på egen hånd.

Ferien går videre til Zanzibar

 • Dag 8 - I dag reiser vi videre til Zanzibar, en øygruppe utenfor kysten av Tanzania. Vi tar et fly til øya og ankommer i Stone Town. Her sjekker vi inn på hotellet og har resten av dagen fri til å utforske byen på egen hånd.
 • Dag 9 - I dag skal vi oppleve og utforske Stone Town, hovedstaden på Zanzibar. Dette er en spennende by full av historie og kultur. Vi besøker kjente landemerker som House of Wonders, Sultanens palass og det travle fiskemarkedet. Vi tar også en båttur til fengselsøya Changu Island, hvor du kan se og mate de store skilpaddene som bor der.
 • Dag 10 - I dag blir det snorkling hele dagen. Vi tar en båttur ut til en av øyene rundt Zanzibar, hvor vi snorkler i krystallklart vann og ser det fantastiske marine livet som bor der. Vi nyter også en deilig lunsj på stranden og slapper av i det vakre landskapet.
 • Dag 11 - Etter frokost drar vi til Kendwa, en av de vakreste strendene på Zanzibar. Her tar vi en kryddertur og lærer om de mange forskjellige krydderne som vokser på øya. Etterpå besøker vi en apeskog og ser de nysgjerrige apene som bor der.
 • Dag 12 - I dag har du en hel dag til å snorkle og bade på Kendwa Beach. Du kan også delta i valgfrie aktiviteter som paddleboarding eller kajakkpadling.
 • Dag 13 - I dag har du endelig en velfortjent fridag etter all spenningen og eventyret du har opplevd i Tanzania. Nyt dagen din på Zanzibar og velg blant et bredt utvalg av valgfrie aktiviteter som vannsport og fallskjermhopping. Føl adrenalinet pumpe når du hopper ut i det klare vannet, eller ta det roligere med en avslappende dag på stranden. Det er helt opp til deg å bestemme hvordan du vil tilbringe denne frie dagen!
 • Dag 14 - I dag besøker vi det fantastiske skilpadde reservatet i Nungwi, hvor du får muligheten til å se på de vakre skapningene på nært hold. Dette er en utrolig opplevelse som ikke bør gå glipp av. Etter besøket i reservatet har du resten av dagen fri til å utforske Zanzibar på egenhånd. Utforsk lokale markeder, nyt en avslappende massasje på stranden eller ta en tur til et av de mange spisestedene som serverer deilige lokale retter.
 • Dag 15 - I dag tar vi en tur tilbake til det historiske Stonetown, hvor vi vil bli nedsenket i øyas rike kultur og historie. Utforsk de trange smugene og de svingete gatene i denne vakre byen, og la deg fascinere av den pulserende atmosfæren i Darajani-markedet. Nyt en smakfull lunsj på en av de autentiske spisestedene, og la deg forføre av det sjarmerende og unike sjarmen til denne livlige byen.
 • Dag 16 - Nå er tiden inne for å si farvel til Tanzania og Zanzibar, men vi tar med oss minnene om de fantastiske opplevelsene og eventyrene vi har hatt med oss resten av livet. Guiden vår vil følge oss til flyplassen for hjemreisen, og vi kan se tilbake på en uforglemmelig reise som har gitt oss minner for livet. Vi håper at turen har vært fantastisk, og vi ser frem til å ønske dere velkommen tilbake til Tanzania igjen en dag!


Kunne dette være interessant for deg? Trykk her for å se når vi har reiser til Tanzania og Zanzibar!

Her er våre tips før du reiser til Zanzibar

Før du skal reise til Zanzibar så har vi noen tips til deg, slik at du kan forberede deg og få mest mulig ut av reisen din.


 1. Sjekk visumkravene - De fleste reisende må søke om visum før de reiser til Zanzibar. Sørg for å sjekke visumkravene i god tid før avreise for å unngå uforutsette problemer ved ankomst.
 2. Pakk lett - Zanzibar har et varmt og fuktig klima året rundt, så det er viktig å pakke lett og luftig klær. Husk også å pakke med solkrem, myggmiddel og annet nødvendig utstyr.
 3. Lær noen grunnleggende fraser - Selv om engelsk er utbredt på Zanzibar, kan det være lurt å lære noen grunnleggende fraser på swahili før du reiser. Det vil hjelpe deg å kommunisere bedre med lokalbefolkningen og vise at du respekterer deres kultur.
 4. Respekter kulturen - Zanzibar er en konservativ muslimsk samfunn, så det er viktig å respektere lokale kleskoder og kulturelle normer. Ta av deg skoene når du går inn i et hus eller et tempel, og dekk til skuldrene og knærne når du besøker offentlige steder.
 5. Vær forsiktig med mat og drikke - Vær forsiktig med hva du spiser og drikker på Zanzibar for å unngå mageproblemer. Drikk kun flaskevann og unngå mat fra gatekjøkken og usikre kilder.
 6. Planlegg aktiviteter på forhånd - Det er mange ting å se og gjøre på Zanzibar, så det kan være lurt å planlegge aktivitetene dine på forhånd for å få mest mulig ut av ferien din. Snakk med lokale turistbyråer eller hotell for å få tips og anbefalinger om hva du kan gjøre på øya.

Dette var våre 6 tips før du skal reise til Zanzibar. Husk at du kan spørre oss om hva som helst om du har noen spørsmål eller ønsker flere tips før du skal reise. Vi er klare for å hjelpe deg før en uforglemmelig reise til Zanzibar og Tanzania!Finn beste reiseforsikring

Sammenlign billigste forbrukslån til ferie