Dyrene i Afrika

Hvordan løvene ble “The King of the Jungle”

Løver er kongen av jungelen på grunn av sin styrke, kraft og smidighet. De er i stand til å ta ned byttedyr som er mye større enn dem selv, og de har en imponerende jakt suksessrate. Løver har også en veldig sosial struktur, og lever i stoltheter som består av beslektede hunner og deres unger, samt noen få voksne hanner. Denne sosiale strukturen gir dem en fordel når det gjelder å forsvare deres territorium og mat kilder.

Løver er den største av de store kattene, og de er også et av de mest fryktede rovdyrene i dyreriket. Deres styrke, kraft og smidighet gjør dem mer enn en match for noe annet dyr i naturen. Løver lever vanligvis i Afrika, hvor de jakter etter mat og beskytter territoriet sitt.

nilkrokodille er at dyr i Afrika

Nilkrokodillen: en av Afrikas beste rovdyr

Nilkrokodillen er en av Afrikas beste rovdyr. De er store, aggressive og veldig kraftige. Krokodiller kan bli opptil 20 fot lange og veie over ett tonn. De er opportunistiske jegere og vil spise alt de kan fange. Deres størrelse, styrke og hastighet gjør dem vanskelige for byttedyr å unnslippe.

Krokodiller har vært kjent for å ta ned store dyr som bøfler og gnuer. I noen tilfeller har de til og med vært kjent for å angripe og drepe mennesker. Til tross for deres rykte som farlige rovdyr, er kroker faktisk ganske sky og vil vanligvis bare angripe hvis de føler seg truet eller hvis de leter etter mat.

Python: Den lengste slangen i verden

Pytonen er den lengste slangen i verden. De kan bli opptil 20 fot lange og veie over 200 pounds. Pytonslanger finnes i Afrika, Asia og Australia. De er ikke-giftige slanger som dreper byttet deres ved innsnevring.

Pytonslanger er rovdyr i bakhold. De ligger og venter på at byttet deres skal komme nær før de slår til. Når de har tatt tak i byttet sitt, vil de kveile kroppen rundt det og klemme seg hardt til offeret blir kvalt eller dør av hjertestans. Pytonslanger kan spise dyr så store som antiloper, griser og til og med krokodiller.

Selv om pytonslanger ikke anses å være en fare for mennesker, har de vært kjent for å angripe og drepe mennesker hvis de føler seg truet eller hvis de leter etter mat.

10 interessante fakta om sjiraffer

1. Giraffer er de høyeste landdyrene i verden.

2. En baby sjiraff kalles en kalv.

3. Sjiraffer kan løpe så fort som 35 miles per time.

4. Sjiraffer er planteetere og spiser for det meste blader fra trær.

5. En gruppe sjiraffer kalles en flokk.

6. Hansjiraffer kalles okser, mens hunnsjiraffer kalles kuer.

7. Det vitenskapelige navnet på en sjiraff er Giraffa camelopardalis.

8. Sjiraffer er hjemmehørende i Afrika og finnes i land som Kenya, Tanzania, Uganda og Sør-Afrika.

9. Sjiraffer har blitt oppført som en sårbar art av International Union for Conservation of Nature (IUCN).

10. Forventet levetid for en sjiraff er mellom 25 og 30 år i naturen.

Geparder: De raskeste dyrene i verden

Geparder er de raskeste dyrene på land. De kan løpe opptil 75 miles (120 kilometer) i timen i korte støt som dekker avstander opp til 460 meter (500 yards). Gepardens lange, fleksible ryggrad og store hjerte og lunger hjelper den å gå fra null til 97 kilometer i timen på bare tre sekunder.

Acinonyx jubatus er det vitenskapelige navnet på geparden. Det betyr "flekket en" på gresk. Geparden er det eneste medlemmet av sin slekt, Acinonyx. Geparder har brun pels med svarte flekker over hele kroppen bortsett fra på den hvite underbuksen. Halen deres har svarte ringer rundt seg og ender i en busket hvit dusk.

Voksne geparder veier mellom 77 og 143 pund (35 og 65 kilo). De er omtrent 31 til 43 tommer (80 til 110 centimeter) høye ved skulderen og 4,9 til 6,2 fot (1,5 til 1,9 meter) lange fra hode til hale. Hunngeparder er litt mindre enn hanner.

Geparder lever i Afrika og deler av Iran. I Afrika finnes de i Sahara-ørkenen og Savannah-gressområdene sør for Sahara. Den iranske geparden kalles også asiatisk gepard, persisk gepard eller iransk leopard. Den er kritisk truet med bare rundt 50 individer igjen i naturen i det østlige Iran.

Geparder er rovdyr som jakter om dagen. De forfølger byttet sitt til de er nærme nok til å kaste seg. Geparder jakter vanligvis alene, men noen ganger jakter de i grupper på to eller tre. Når geparder jakter i grupper, lykkes de bedre med å fange byttedyr enn når de jakter alene.

Geparder spiser for det meste mellomstore pattedyr som gaseller, impalaer og gnuer. En gepard kan spise omtrent 5 kilo kjøtt på en gang. Etter et måltid hviler en gepard i ca 30 minutter før den begynner å jakte igjen.

Geparder er ikke særlig gode svømmere, men de er gode treklatre.

Elefanter: De største landpattedyrene på jorden

Elefanter er de største landpattedyrene på jorden. De veier mellom to og seks tonn. De er også de høyeste landpattedyrene. Afrikanske hannelefanter kan bli så høye som 3,9 meter (13 fot) ved skulderen. Hunnene er vanligvis omtrent 2,6 meter (8,5 fot) høye.

Afrikanske elefanter har grå hud med rynkete nupper over det hele. Snabelen deres har fingerlignende fremspring på enden som de bruker til å plukke opp gjenstander og for kommunikasjon fra stamme til stamme. Afrikanske elefanter har også store ører som de bruker til å kjøle seg ned ved å blåse luft over den våte huden. Asiatiske elefanter er mindre enn afrikanske elefanter og har mindre ører. De har også to "fingre" på enden av snabelen i stedet for en.

Elefanter lever i Afrika og Asia. I Afrika finnes de i land sør for Sahara som Kenya, Tanzania og Botswana. I Asia finnes de i land som India, Sri Lanka og Indonesia.

Elefanter er planteetere som spiser mest gress, men de spiser også blader, bark og røtter. En voksen elefant kan spise opptil 150 kilo (330 pund) mat per dag. Fordi de spiser så mye, bruker elefanter opptil 16 timer om dagen på å spise.

Elefanter er sosiale dyr som lever i familiegrupper kalt flokker. En flokk består vanligvis av beslektede hunner og ungene deres. Hannelefanter forlater familie flokkene sine når de kommer i puberteten og lever alene eller sammen med andre hanner.

Elefanter er veldig smarte dyr. De har vært kjent for å bruke verktøy, kommunisere ved hjelp av et komplekst system av lyder og bevegelser, og viser tegn på selvbevissthet.

Elefanter står i fare for å bli utryddet på grunn av tap av habitat og krypskyting.

Afrikanske pingviner: De søteste pingvinene i verden

Afrikanske pingviner er den eneste arten av pingviner som lever på det afrikanske kontinentet. De kalles også noen ganger svartfotpingviner eller jackass-pingviner. Afrikanske pingviner er små fugler som veier mellom to og fire kilo (4,4 og 8,8 pund). De er omtrent 50 til 60 centimeter (20 til 24 tommer) høye.

Afrikanske pingviner har svarte fjær på ryggen og hvite fjær på forsiden. De har et svart bånd rundt halsen og en svart stripe som går fra nebbet til øynene. Afrikanske pingviner har også rosa flekker av bar hud i ansiktet, som de bruker for å regulere kroppstemperaturen.

Afrikanske pingviner lever i farvannet utenfor kysten av Sør-Afrika og Namibia. De hekker på flere små øyer, inkludert Dassen Island og Robben Island.

Afrikanske pingviner spiser småfisk som ansjos, sardiner og sild. De fanger byttet sitt ved å svømme under vann og bruke nebbet til å snappe opp fisken. Afrikanske pingviner kan oppholde seg under vann i opptil to minutter om gangen.

Afrikanske pingviner er sosiale dyr som lever i store kolonier. En koloni kan ha så mange som 30 000 hekkende par pingviner. Afrikanske pingviner parer seg for livet og legger vanligvis to egg om gangen. Eggene ruges av begge foreldrene i omtrent seks uker før de klekkes.

Afrikanske pingviner er en truet art på grunn av tap av habitat, oljesøl og overfiske.Finn beste reiseforsikring

Sammenlign billigste forbrukslån til ferie